Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزیگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌رغم وجود مشکلات و نارسایی های متعدد در عرصه اقتصادی کشور، فرصت ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه بسیاری نیز وجود دارد که با برنامه ریزی صحیح و هدفمند نه تنها برون رفت از مشکلات میسر می شود، بلکه قادر خواهیم بود در بخش اقتصادی به یکی از توانمندترین کشورها در سطح منطقه تبدیل شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی معتقدند، این هدفگذاری نه یک آرمان و آرزوی دست نیافتنی، بلکه جایگاهی است که دستیابی به آن امکان پذیر خواهد بود و با عزمی ملی و فراگیر می توان حتی در عرصه های فرامنطقه ای نیز خوش درخشید.

به واقع توسعه و پیشرفت اقتصادی، منوط و مستلزم عملیاتی ساختن مجموعه ای از اقدامات به هم پیوسته در بخش های گوناگون است، که یکی از این بخش ها به حوزه اصناف معطوف می شود.

صمد یاروند، دانش آموخته رشته اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزیضمن اشاره به به لزوم حمایت و دقت نظر هر چه بیشتر به عرصه صنفی کشور و فعالیت ها و دغدغه های مرتبط با آن، اظهار داشت: تنها با در نظر گرفتن نقش سازنده اصناف در ایجاد اشتغال به عمق اهمیت کارکرد این بخش در اقتصاد کشور پی خواهیم برد و شکی نیست بخشی از بار سنگین اشتغال کشور بر دوش اصناف است و در صورت عدم تأثیرگذاری صنوف در جذب بخشی از جویندگان کار، قطعاً مشکل و معضل بیکاری در کشور از مرز بحران و فاجعه عبور می کرد.

وی افزود: اهمیت اصناف در اقتصاد نه تنها در ایران بلکه در تمامی جوامع اثبات شده است و در تمامی کشورهایی که از اقتصادی پویا، توانمند و موفق برخوردارند، اصناف نقش فعالانه و سازنده‌ای را در حصول این دستاوردها ایفا کرده اند و به تعبیری می توان گفت توسعه و شکوفایی اقتصادی در خلأ یا فقدان فعالیت مثبت و مؤثر صنوف ، غیر ممکن خواهد بود.

این دانش آموخته رشته اقتصاد عنوان کرد: در طول سالیان اخیر، اصناف با مشکلات بغرنج و پیچیده متعددی دست به گریبان شده اند و به واقع بخشی از معضلات و نارسایی های اقتصادی امروز کشور و جامعه، معلول همین مشکلاتاست، زیرا اصناف به مثابه ویترین و نمایشگاهی از فرصت ها، تهدیدات و نقاطِ ضعف و قوت اقتصادی به شمار می روند.

وی افزود: رکود، مالیات های سنگین، قوانین دست و پاگیر، وجود برخی محدودیت‌ها در دریافت تسهیلات بانکی، تنها نمونه‌ای از مشکلات و معضلات پیش روی اصناف به شمار می رود که هر یک به نوعی، فعالان صنفی را با خسارات و مشکلات و هزینه هایی سنگین مواجه کرده است.

یاروند گفت: یکی از ضروریات فعلی حوزه اصناف کشور، به لزوم بازبینی و اصلاح قوانینی باز می‌گردد که به واقع اصناف را با فرسایش، سردرگمی و کُندی عمیقی همراه ساخته است.

دانش آموخته رشته اقتصاد عنوان کرد: آنچه که در بازبینیِ در قوانین اجتناب ناپذیر به نظر می رسد، به استفاده از نظریات کارشناسی و راهکارهای فعالان این بخش معطوف می شود، به غیر از این، در صورت اصلاح و بازبینی در قوانین، بدون در نظر گرفتن نظرات، ملاحظات و دغدغه های فعالان صنفی ، همچنان بعد از مدتی شاهد بروز و ظهور مشکلات در عرصه های قانونی و ضوابط وضع شده خواهیم بود.

کاهش نرخ سود بانکی، پیش نیاز رونق در بخش صنفی کشور است

امین یار احمدی، محقق و پژوهشگر اقتصادی،در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به معضل کمبود نقدینگی در واحدهای صنفی، تولیدی و بنگاه‌های کوچک و متوسط کشور گفت: ممکن است برخی این سؤال را مطرح کنند؛ با توجه به اینکه در طول سالیان گذشته به کرات به افزایش نقدینگی به عنوان یکی از معضلات اقتصادی کشور اشاره داشته اند، چرا در هر حوزه و عرصه اقتصادی که ورود و تأمل می کنیم، کمبود نقدینگی به جزئی لاینفک از مشکلات و معضلات موجود تبدیل شده است؟

وی در ادامه در پاسخ به این سؤال، تصریح کرد: باید این‌چنین عنوان داشت که از حیث حجم و رقم نقدینگی، کشور با کمبودی مواجه نیست، بلکه معضل اصلی به نقدینگی هدایت شده و تزریق شده‌ای معطوف می شود که به نحو شایسته ای به سمت تولید و بنگاه های کوچک و متوسط سوق پیدا نکرده اند.

یار احمدی با اشاره به حرکت نقدینگی به سمت بانک ها و مؤسسات مالی در طول سالیان اخیر ، عنوان کرد: قطعاً در صورت تزریق نقدینگی به بخش های تولیدی، صنعتی و واحدهای کوچک و متوسط صنفی، چرخ اقتصاد به نحو شایسته تری می چرخد.

محقق و پژوهشگر اقتصادی گفت: البته این به معنای خروج آنی تمامی نقدینگی از بانک ها نیست، زیرا در صورت تحقق چنین امری شاهد ظهور و بروز چالش‌های عدیده و جدی در اقتصاد و نظام بانکی خواهیم بود.

وی افزود: باید ساز وکاری لحاظ شود تا برمبنای آن، به‌صورت آرام و تدریجی، بخشی از نقدینگی از بانک‌ها، خارج و به سمت بنگاه های کوچک و متوسط تولیدی و صنفی سوق پیدا کند.

یار احمدی در خاتمه یادآور شد: البته نباید از نظر دور داشت که اقتصاد ایران به شدت وابسته به نظام بانکداری است و متأسفانه بعضاً شاهد اظهار نظرهایی در خصوص بانک‌ها هستیم که گویی برای موفقیت در اقتصاد باید در کشور تضعیف شوند،که به اعتقاد بنده این تلقی و ذهنیت صحیح نیست و قطعاً آسیب دیدن نظام بانکی خساراتی جدی به اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۱۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار مهر، «بیژن نوباوه وطن» نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برنامه لیست انتخاباتی که در آن حضور دارد گفت: الان در قالب لیست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (امنا) هستیم؛ امنا یک جریان فکری نوگرا از بچه مسلمانان موجود کشور و یک جریان انقلابی صد درصد خالص است که اعتقاد به نوگرایی در امر تقنین در کشور دارد.

وی افزود: آن جریانی که هر ساله متأسفانه طی حداقل حدود ۴۰ سال در کشور شکل گرفته بود و افرادی دخالت می‌کردند که اصلاً کارشان این نبود و دخالت‌شان در انتخابات یک دخالت غیر معمول بود و افرادی را داخل مجلس می‌آوردند که شاید بسیاری از آن‌ها شرایط لازم را نداشتند.

نوباوه گفت: این بار این اتفاق افتاد که دیگر آن روش سنتی خاص (اشاره به روش بستن لیست‌های انتخاباتی) شکسته شد و توانستند یک جریان انقلابی، نیروهای جوان -البته جوان به معنای سن نمی‌گویم، شاید به معنای تازه وارد به مجلس- به لطف خدا وارد مجلس شوند و در دور اول بسیار موفق بود که من نیز در این لیست‌ها بودم.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: البته ناگفته نماند، به دلیل مشکلاتی که داخل مجلس بود و اعتراضی که به بسیاری از جریان‌های خودکامه و تفکر خودکامگی در مجلس وجود داشت، حاضر نشدم در بسیاری از این لیست‌ها باشم و حتی گفتم اگر نتوانم به مجلس راه یابم بهتر است تا اینکه بخواهم جایی بیایم که آن افراد را قبول ندارم. توسط دوستان به همین لیست امنا دعوت شدم. جریان جدیدی که اتفاق افتاده بود شکل گرفت و در وهله حدود ۱۴ نفر از نیروهای مشترک وارد مجلس شدند.

نوباوه در خصوص مهم‌ترین برنامه‌های خود در صورت راهیابی به مجلس آتی گفت: باید عرض کنم که برنامه‌های بسیار متنوعی در کشور داریم؛ شاید نگاه مردم به مجلس به خصوص نگاه غیر کلان‌شان، حل مشکلات روزمره است. البته به نظرم بسیاری از این مشکلات روزمره، مشکلات اجرایی است و مربوط به مجلس نیست و این خودش یک معضل است که بسیاری از همکاران ما را به خصوص در شهرستان‌ها درگیر کرده است.

وی افزود: نمایندگان بیش از آنکه به مسائل کلان کشور نظر داشته باشند، به حل مشکلات رورمزه می‌پردازند، مثل آسفالت، لوله‌کشی آب، گاز و این از آن مسائلی است که ربطی به نماینده ندارد اما گریبان نماینده را گرفته است.

نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به دلیل ضعفی که نیروهای اجرایی دارند. مردم کارهایی را که استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران باید انجام دهند را از نمایندگان مطالبه می‌کنند.

وی افزود: کار من فرهنگی است و با تحولات روز مواجه هستیم. مثلاً، می‌بینیم امروز فضای مجازی حتی به منزله فضای حقیقی تبدیل شده است و همه منویات کشور را رقم و عامل رشد کشور است و بسیار می‌تواند در همه زمینه‌ها جهش ایجاد کند، اما فاقد هرگونه قانون است. ما به این فکر افتادیم که باید قانون داشته باشد.

نوباوه تصریح کرد: در بخش مشکلات اجتماعی که به تحرکات دشمنان ما برای ضربه زدن به نظام مربوط می‌شود، ما نیاز به تجدید قوانین مثل قانون عفاف و حجاب داشتیم. شما در قانون مجازات‌های اسلامی، قانون دارید، اما بسیاری از آن‌ها قانون‌های تعزیراتی است و قوانینی که شاید در شأن برخورد و شرایط فعلی جامعه نیست. ما باید قانون را تعدیل و یا به شکلی عملیاتی کنیم که هم حجاب و عفاف آن شکل عملی و ارزشی خودش را داشته باشد. در کنارش نیز مانع هنجارشکنی که می‌خواهد از این ملعبه استفاده و به کشور ضربه زند و در واقع عفاف و ناموس ملی کشور را تحت تأثیر قرار بدهد، شود.

وی در ادامه گفت: این نه در مورد کشور ما بلکه در همه جای دنیا وجود دارد. قانون راهنمایی و رانندگی هم به این شکل است ما نمی‌توانیم بگوییم که بهترین ماشین داشته باشیم و هر طور که دوست داریم رانندگی کنیم یا چراغ قرمز را رعایت نکنیم؛ هر پدیده اجتماعی حتماً باید قانونمند باشد تا بتواند موفق باشد.

این نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: قانون فضای مجازی که همه کارش انجام شده، طرحی بود حدود ۳۰ پیگیری شد و خوب هم پیش می‌رفت، متأسفانه به دلیل دست‌هایی که در خود مجلس و بیرون از مجلس وجود داشت و با هم همکاری کردند، به خصوص بیگانگان و دشمنان ما، نگذاشتند قانونی که شکل گرفته بود و می‌توانست خیلی کمک کار مردم باشد، اجرای شود. الان همه فکر می‌کنند که فضای مجازی فقط فضای سیاسی یا فرهنگی است، اصلاً اینطور نیست، فضای اقتصادیش مهم‌تر از همه بخش‌هایش است.

وی افزود: پلیس فتا می‌گوید در ۶ ماه گذشته سال ۱۴۰۳، ۱۲۰ هزار پرونده تشکیل شده است. چقدر می‌تواند پلیس فتا به این‌ها برسد و مگر اصلاً چقدر نیرو دارد.

نوباوه همچنین در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی از عملکرد کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: من نمی‌خواهم اغراق کنم، همه کمیسیون‌های مجلس سر جای خودشان مهم هستند؛ یعنی اگر یکی از آنها انجام وظیفه نکند، حتماً یک جای کشور یک مشکلی پیش می‌آید اما فرهنگ به معنای همان چیزی که رهبر انقلاب فرمودند، به معنای هوا و اکسیژن است.

وی افزود: افرادی که در کمیسیون فرهنگی حضور دارند، متعهد و مؤمن هستند و کار را خوب پیش می‌برند اما با مشکلاتی، هم در داخل مجلس و هم در دولت مواجه هستیم؛ مثلاً وزیر فرهنگ آخرین وزیری است که بودجه به او تعلق می‌گیرد. آقای اسماعیلی وزیر فرهنگ بارها علنی گفته که کمکی که مجلس به ما کرد، خود دولت نکرد؛ در لایحه دولت، سهم فرهنگی اگر فرضا ۱ دیده شده، ما آن را ۵ برابر کردیم.

نوباوه همچنین در پاسخ به سوالی درباره کمیسیون انتخابی در صورت راهیابی به مجلس آینده گفت: صددرصد کمیسیون فرهنگی را انتخاب می‌کنم؛ در شأن خود نمی‌بینم که به کمیسیون دیگری بروم؛ کار من فرهنگ است.

نوباوه با اشاره به پویش انتخاباتی خبرگزاری مهر، گفت: عملکرد خبرگزاری مهر در ۴ دهه حضور من در رسانه، گویای این است که حتی زمان تشکیل شما را یادم هست. هدفی که برای تشکیل این نهاد بود، اطلاع‌رسانی صحیح است؛ یعنی جامع و بهینه. بنابراین بابت این پویش تبریک می‌گویم.

کد خبر 6093495 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • کارگران موتور پیشران اقتصاد جامعه هستند
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • تاکید بر لزوم پرداخت وام‌های تکلیفی در شهرستان بستان آباد
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی